איך לא לעשות שגיאות של טירונים בראיונות עבודה?
מועמדים צעירים נוטים לעשות שגיאות של טירונים בראיון עבודה, אשר עלולות לעיתים לעלות להם במשרה המבוקשת.
הנה לכם כמה טיפים שאני ממליצה לזכור כדי להימנע מטעויות אלו:
- להגיע לראיון לפני הזמן – על פניו זה אולי נשמע רעיון לא רע להקדים לראיון, יש סיבה שנקבעה שעה מסוימת לראיון. לעולם אל תאחרו, אבל מספיק להקדים בחמש דקות. אם בכל זאת הגעתם מוקדם מדי, שבו בבית קפה סמוך עד לשעת הראיון.
- לדבר באופן כללי מדי – ראיון עבודה הוא הזדמנות להפגין את הידע והכישורים שלכם – אז נסו לענות בפירוט עד כמה שניתן על שאלות. אל תסתפקו מידע לא רלוונטי ואל תענו תשובות של “כן” או “לא”. לקראת הראיון, שווה לרענן את הזיכרון לגבי הפרויקטים הכי טובים שלכם.
- להביא קורות חיים מודפסים לראיון – הביאו עמכם עותק מודפס של קורות החיים שלכם, גם אם כבר שלחתם עותק במייל. הדבר יעיד על כך שאתם מסודרים ומוכנים, ויחסוך עבודה למראיין. שגיאות כתיב בקורות חיים (מידע נוסף מויקיפדיה) לא ממש מעוררות רושם שאתם אנשים אינטליגנטיים במיוחד, למרות שאנשים מבריקים רבים כותבים כל הזמן עם שגיאות כתיב. בקשו ממישהו לעבור על קורות החיים ולתקן שגיאות כתיב לפני שאתם שולחים אותם.
- הצגה עצמית – מי אתם? במה אתם טובים? ומה אתם רוצים לעשות בחיים? מראיין רוצה תמצות מהיר וברור של חייכם והקריירה שלכם עד כה. מומלץ להתכונן ולכתוב מראש סיכום תמציתי ולהתאמן על לספר אותו מול חבר או חברה.
- להתמצא בתחום המקצועי של המשרה – אם אתם הולכים לראיון עבודה למשרה שדורשת ממכם להיות מעודכנים מבחינה מקצועית בתחום, כדאי מאוד להתכונן מראש כדי להימנע ממצבים שבהם תתחילו לגמגם. פשוט תרשמו לעצמכם בפנקס כמה נקודות והערות לפני הראיון. הן יסייעו לכם במקרה שיהיה לכם בלאק אאוט.
- ראיון וידאו: חדר מבולגן ברקע – לעיתים עשוי להתקיים ראיון העבודה בוידאו כדי לחסוך למועמדים את הצורך להגיע פיזית למשרד. ראיון וידאו עשוי להרגיש פחות רשמי, אבל גם אליו צריך להתכונן: המראיין יוכל לראות ברקע את ערימת הכלים בכיור או את הכביסה התלויה לייבוש על דלת חדר השינה. בדקו מבעוד מועד מה ניתן לראות ברקע כשאתם במצלמה, וסדרו את החדר לפני תחילת הראיון.